Permakultur Designkurser 2017

et 2-ugers helhedstænkende kursus på Friland

Kursus I: 

d. 10-15. april (uge 15) & 26. juni-2. juli 2017 (uge 26)

Kursus II:

d. 21-26. august (uge 34) & 16-22. oktober 2017 (uge 42)

For tilmelding og mere information gå til Permakulturhaven.dk

Permakultur Design Kursus er

  • for dig der ønsker at få mere viden om bæredygtig, regenererende livsstil,
  • for dig der vil kunne lave helhedstænkende design,
  • for dig der drømmer om at realisere en forsvarlig fremtid,
  • for dig der ønsker et kursus med praktisk relevans og erfarne undervisere,
  • for dig, der vil have Permakultur Certifikat, og
  • for dig der vil forstå dine omgivelser bedre.

Godt at vide…

Permakultur Design Kurset er et internationalt standardiseret kursus i den forstand, at 70% af indholdet er obligatorisk, uanset hvor i verden, man tager kurset. De resterende 30% er tilpasset den geografiske placering og ofte med et særligt fokus. Det obligatoriske indhold inkluderer emnerne: Byggeri, Teknologi & værktøjer, Uddannelse & kultur, Helbred & åndeligt velbefindende, Penge & økonomi, Jordbesiddelse & lokalstyre, samt Land- & naturforvaltning. 
Den engelske betegnelse for Permakultur Design Kursus er Permaculture Design Course, eller forkortet PDC. Som minimum omfatter et Permakultur Design Kursus 72 undervisningstimer. Kurset her er et udvidet kursus med i alt 88 reelle undervisningstimer.

Bonus – mere end som så

På hvert kursus har vi særligt fokus på forskellige emner. Emnerne rækker ud over det obligatoriske indhold. Vi inviterer udenlandske eksperter til – hvilke afslører vi i løbet af efteråret 2016. Bemærk at denne del (2 dage) foregår på engelsk med dansk oversættelse efter behov. Resten af kurset foregår på dansk.

Sammen kan vi mere

På kurset underviser:

Fra venstre Cathrine Dolleris (diplomholder i permakultur), Karoline Nolsø Aaen (kursusarrangør) og Tycho Holcomb.


Cathrine Dolleris er diplomholder i Permakultur. Cathrine har erfaring med permakultur i Sydafrika, Nepal og Vietnam. Hun er bestyrelsesmedlem i foreningen Permakultur Danmark, og koordinator for det danske netværk af LAND permakultur demonstrationscentre.

Cathrine er aktiv permakulturist og er i gang med at retrofitte sit nye gamle bondehus på hendes LAND Center, Kattekærhus på Orø i Isefjorden. Cathrine underviser løbende på hele kurset.

Tycho Holcomb & Karoline Nolsø Aaen

Parret bor på Friland i et selvbygget off-grid halmhus med integreret dyrehold, skovhave, køkkenhave og planteskole. Stedet er et akkrediteret LAND Center, hvor permakultur kan opleves i praksis. Tycho er selvlært plantemand med stor passion for spiselige vækster og selvforsyning, mens Karoline er uddannet biolog med fokus på kredsløb og jord. Begge arbejder de med design af dyrkningssystemer på lille og stor skala, samt formidling af permakultur. Karoline & Tycho forventer at få Permakultur Diplom i vinteren 2016/17.

Kurset arrangeres af Karoline og det vil være hende du som deltager har kontakt med i dagene op til kurset.

Gæsteundervisere

 Herudover vil der på kurset være diverse oplæg af en række specialister inden for energisystemer, bæredygtigt byggeri og bæredygtige økonomisystemer. Vi afslører hvem, når vi nærmer os første undervisningsuge!

Certifikat i Permakultur

Efter succesfuld deltagelse på Permakultur Design Kurset tildeles du et Certifikat i Permakultur. Som certifikatholder har du ret til at kalde dine egne designede projekter ”Permakultur” og undervise i permakultur. Se gerne mere om Permakultur Certifikat og kursets formelle krav her.

NB! Det er en forudsætning for at modtage Permakultur Certifikatet, at du deltager ALLE dage. 

I Skandinavien er det mellem de nordiske permakulturforeninger besluttet, at Permakultur Design Kurset skal kvalitetssikres af permakultur diplomholdere, så deltagerne derved er sikret i indhold og relevans. 

Lokaliteten, Friland

Kurset holdes i økolandsbyen Friland på Djursland (35 km fra Aarhus). Friland blev landskendt som følge af DRs dokumentarudsendelser om etableringen af økolandsbyen fra 2001. I dag består andelsforeningen Friland af 42 husstande med fokus på bæredygtig byggeri, minimering af affald, forsvarlig spildevandsrensning og en mangfoldig skare af beboere i alle aldre. Landsbyen summer af eksempler på praktisk permakultur og er derfor et oplagt sted at afholde et permakultur design kursus.

For tilmelding og mere information gå til Permakulturhaven.dk

Adressen er: Ravnen 4, Feldballe – 8410 Rønde.